פיצויים לנפגעי תאונות עבודה
פציעה במהלך העבודה או בדרך למשרד היא תאונת עבודה מובהקת, אבל האם ידעתם שגם חשיפה לפגיעה יומיומית ממושכת, כגון חומרים מסוכנים, רעש, או תנאי עבודה מזיקים נוספים נחשבת לתאונת עבודה?
נפגעי עבודה רבים לא טורחים לתבוע פיצוי בגין הפציעה, מחשש להתמודדות עם הליכים בירוקרטיים סבוכים, אך חשוב לדעת שבחלק לא מבוטל של המקרים, המצב הבריאותי מתדרדר עם הזמן בעקבות תאונת העבודה. במצבים כאלה, לא ניתן לנהל תביעה במידה ולא בוצעו הצעדים ההכרחיים בסמוך למועד הפציעה.
יש מספר מהלכים חשובים שיש לבצע במקרים בהם נגרמה פגיעה גופנית בעקבות תאונת העבודה: יש להגיש את כל המסמכים הרפואיים וחוות הדעת הרלוונטיות למוסד לביטוח לאומי, על מנת שיכיר בתאונה כתאונת עבודה (הגשת תביעה ראשונית מתאפשרת עד שנה בלבד מיום הפגיעה). כמו כן, חשוב שוועדה רפואית תבחן את המצב, על מנת להשאיר את כל האפשרויות פתוחות ולאפשר פנייה עתידית במקרה של החמרה.
במידה ועברתם תאונת עבודה, מומלץ לא לחזור לעבודה לפני התייעצות עם עורך דין.
בנוסף לפיצוי מהמוסד לביטוח הלאומי, ניתן לבחון את הנסיבות ולממש את מלוא הזכויות ע״י תביעת המעסיקים ואת חברות הביטוח.
כעורכת דין עם למעלה מ-18 שנות ניסיון בייצוג נפגעי תאונות עבודה, אני בוחנת את הנזקים המיידיים והעתידיים ולוקחת בחשבון את כל מערך התרחישים.
אני מבצעת מיפוי מעמיק של כל מקרה ומקרה עם מלוא תשומת הלב ומשרטטת את מפת הדרכים הנכונה עבורו. אני מעריכה את סיכויי הפיצויים בכל אחת מהחלופות, תוך מיצוי מיטבי של זכויות שמוגבלות בזמן לצד מיקסום הזכויות לטווח ארוך.